Despre termocentrala

Termocentrala carbune GalatiProiectul presupune construirea unei termocentrale de 800 MW pe bază de huilă importată din Ucraina sau Africa de Sud. Investitorul este Enel Producție SRL. Locația pentru construcția termocentralei se află la 3 km de Galați, în Zona Liberă, pe malul Dunării, în imediata vecinătate a Parcului Natural Lunca Joasă a Prutului Inferior.
Citeste mai mult

Centralele pe carbune din România

Termocentrale pe carbune RomaniaÎn aprilie 2013, capacitatea netă de producție în termocentrale pe cărbune era de 4769 MW; datele de capacitate de mai jos se referă la capacitatea instalată netă. Principalele termocentrale sunt cele de la Turceni(județul Gorj), având în exploatare 5 blocuri energetice (total 1468 MW), Rovinari(județul Gorj), cu3 blocuri (total 877 MW)și Ișalnita-Craiova(județul Dolj), cu 2 blocuri(560 MW).
Mai mult despre termocentralele pe cărbune

Poluarea

Poluarea cu carbuneCărbunele este cea mai poluatoare sursă de energie, prin arderea acestuia fiind emise în atmosferă dioxid de carbon, oxizi de azot, dioxid de sulf, pulberi, poluanți organici persitențiși o serie de metale grele – mercur, plumb, arsenic, cadmiu. Poluarea asociată centralelor pe cărbune mai înseamnă și deversarea de ape reziduale dar și poluare generată de transportul sau depozitarea cărbunelui și a cenușii.
Mai mult despre poluarea cu cărbune

Contextul international

Context international carbunePotrivit Agenției Europene de Mediu, producţia şi consumul de energie provenite din arderea cărbunelui pun o presiune considerabilă asupra mediului fiind, o sursă importantă de emisii de gaze cu efect de seră. Acestea contribuie la schimbările climatice, dăunează ecosistemelor naturale şi mediului antropic şi au efecte adverse asupra sănătăţii oamenilor.
Citește despre contextul internațional

Pagina realizată cu sprijin financiar din partea UE.
Conținutul paginii este responsabilitatea Bankwatch Romania si nu reflecta in vreun mod o pozitie oficiala a Uniunii Europene.